Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Csirkés sajtrolád

Hozzávalók: Fél sült csirke, 25 dkg reszelt sajt vegyesen: trappista, ementáli, parmezán stb. (minél többféle, annál jobb ízű lesz! 2 evőkanál marinált paradicsompaprika-saláta, 10 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál fokhagymasó, 1 púpozott teáskanál zselatinpor.

A sült csirkét kicsontozom és ledarálom, majd habosra keverem a vajjal, a juhtúróval, és ízesítem a fokhagymasóval. Hozzáadom a levétől lecsöpögtetett, nagyon apróra vágott paprikasalátát, majd a 2 evőkanál paprikalében feloldott, átszűrt zselatint. Jól elkeverem. A reszelt sajtot teflonedényben, állandó keverés közben nyúlósra olvasztom, ezután egy nagy alufólialapon vékonyra nyújtom (mint a tésztát szokás). A "sajttésztára" felkenem a húsos-paprikás tölteléket, és az alufólia segítségével szorosan feltekerem (mint a rétest). Két végét kissé összenyomom, majd az alufóliába szorosan becsomagolom és a hűtőszekrényben egy napig dermesztem. Tálalás előtt felszeletelem és tálra téve feldíszítem. Nagyon finom, gusztusos kínálni való.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat