Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Szövetségek

Magyar Broilerszövetség

A szövetség 1991-ben alakult 62 gazdasági szervezet részvételével, melyek száma 2009-ben 590-re növekedett. A Broilerszövetség érdekegyeztető és érdekvédelmi szervezet, amely a termelést, értékesítést szervezi, közreműködik a feltételrendszer kialakításában. A szövetség információs rendszere szerves része a Baromfi Termék Tanács hasonló rendszerének. Ennek lényeges része a szülőpár telepítés ellenőrzése, a keltetési eredmények összesítése, a feldolgozó vállalatok felvásárlásának összesítése, a nevelési eredmények összegyűjtése.

Magyar Pulykaszövetség

Az 1991-ben alakult szövetség a pulyka termékpálya szereplőinek érdekvédelmi és érdekegyeztető fóruma. Tagjai a hazai tenyésztő és szaporító cégek, pulyka hizlalók, feldolgozó és továbbfeldolgozó üzemek, amelyek egyben kereskedelmi tevékenységet is folytatnak. Tagjainak száma 2008-ban 264. A szövetség egyik fő feladata részt venni a támogatások kialakításában, valamint az ehhez szükséges adatok összegyűjtése. A szövetség a terméktanáccsal együtt átfogó információs rendszert működtet oda-vissza alapon kapcsolatot tartva a tagsággal, a felettes irányító hivatalokkal és egyéb szakmai intézményekkel. A külföldi és a hazai begyűjtött információs adathalmaz felhasználásával elemző tanulmányokat készít.

Magyar Lúdszövetség

A szövetséget a lúdágazatban tevékenykedő vállalatok és magánszemélyek hozták létre 1991-ben. A Baromi Termék Tanács ágazati szerveként működik, ahhoz szervezeti, működési, pénzügyi tekintetben is szorosan kapcsolódik. Ugyancsak közreműködik a terméktanács információs rendszerének működtetésében, az adatok begyűjtésében és feldolgozásában.

Magyar Kacsaszövetség

A szövetség - amelyet a kacsa ágazatban tevékenykedő vállalatok és magánszemélyek hoztak létre 1991-ben - közreműködik a terméktanács információs rendszerének működtetésében, a heti, havi, negyedéves, éves és alkalmi adatok begyűjtésben és feldolgozásában.

Magyar Szabadtartásos Baromfitermelők Szövetsége

A szövetség célja a hagyományos, szabadtartásos baromfiféléket előállító termékpálya képviselői tevékenységének összefogása, szervezése, a szövetség célkitűzéseivel összhangban. A szövetség adatok gyűjt, marketing munkát végez, figyelemmel kíséri a belföldi élő és vágott baromfiértékesítési árakat, a belföldi forgalmazás rendjét, az ellenőrzést végző szervezetek munkáját.

Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége 1989-ben alakult. Tagjai a naposjércét előállító tenyésztő és forgalmazó vállalkozások, jércenevelő és tojástermelő gazdaságok, feldolgozók és az ágazathoz kapcsolódó eszköz- és csomagolóanyag-gyártók.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat