Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Fényes csirke

Hozzávalók: 2 db kis csirke, 1 kg vegyes gyümölcs, fél húsleveskocka, 1-1 teáskanál mustár és majoránna, 2 teáskanál méz, 1 evőkanál fűszerezett paradicsomlé, 1 evőkanál zselatin, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

A megmosott csirkéket lecsöpögtetem, hasukba beleszórom a sót, borsot, majoránnát és grillsütőben (vagy alufóliába csomagolva, a gázsütőben) megsütöm. Negyven perc múlva megkenem a méz, a mustár, a paradicsomlé és só keverékével, és minden oldalán pirosra sütöm. (Vigyázok, hogy meg ne égjen, mert a méztől hamar feketére sül!) Míg a csirke készül, a gyümölcsöket megtisztítom, feldarabolom, kimagozom. A húsleveskockát másfél dl vízben feloldom és a zselatinport belekeverem. Állandó kavarás mellett forráspontig hevítem, ezután finom szűrőn átszűröm és félreteszem. Egy szép tálat - amelyen elfér a két csirke és a gyümölcs - salátalevelekkel alapozok, ráfektetem a pirosra sült, kihűlt, felszeletelt, de eredeti formájára visszarakott csirkéket, a gyümölcsökkel körberakom, majd a zselatinos húslével lefényezem. (Kenőtollal megkenem a szárnyast és a gyümölcsöt, amit 5 perc múlva megismétlek. Addig kenegetem, amíg az összes lé elfogy, illetve szép fényes lesz a csirke.) Ezután alufóliával óvatosan letakarom és hűtőszekrényben egy-két napig dermesztem. Hideg mártásokkal, salátákkal kínálom.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat