Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Magyarországon is a fenntartható és biztonságos élelmiszertermelés a cél

2023. október 17., 08:19

A vízbiztonság és a biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében fontos cél a mezőgazdaság fenntartható, az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok várható hatásait előrejelző, azokkal lépést tartó fejlesztése - fogalmazott Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára az élelmezési világnap alkalmából tartott.

Az élelmezési világnap kiváló lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozás okozta gondokra, az egyre nagyobb területeket érintő aszályra, a talajerózióra és a romló talajéletre, valamint a termőföldvédelem problémájára - mondta a helyettes államtitkár. Fontos, hogy a problémákat Magyarországon is az egész társadalom megértse.

A termésbiztonsághoz a növénytermesztésben már nem elegendő a megfelelő agrotechnika alkalmazása, hanem a vízvisszatartás és a víztakarékos öntözéses gazdálkodás feltételrendszerének biztosítása is szükséges. Szerencsés adottságainak köszönhetően Magyarország jó minőségű vízkészletekben gazdag, így nemzeti kincsként tekintünk a tiszta vízre – húzta alá Juhász Anikó.

A helyettes államtitkár a fenntartható talaj- és vízfelhasználás hatékonyságának növelése területén a kutatás-fejlesztés és innováció szerepét alapvető jelentőségűnek nevezte. A precíziós technológia kevesebb és célzott vízfelhasználást tesz lehetővé, mivel a növény valódi igényeihez igazítja az öntözést. Ezáltal biztonságosabb és kiszámíthatóbb mezőgazdasági termelést és magasabb termékminőséget lehet elérni a környezet károsodása nélkül.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat